CONSULTĂ DEX |
Verbul a tamburina conjugat la prezent
Verbul a tamburina conjugat la viitor
Un verb la timpul prezent arată că acțiunea este săvarșită in momentul vorbirii.
Viitorul indică o acțiune care se va desfășura după momentul vorbirii. Este alcătuit din forme specifice verbului a avea + infinitivul verbului de conjugat.
In romană sunt patru forme de viitor propriu-zis și una de viitor anterior, toate formate analitic, distribuite după registre de limbă.
Verbul a tamburina conjugare la condițional prezent
Verbul a tamburina conjugare la condițional perfect
Modul condițional-optativ este un mod personal (predicativ) care exprimă o acțiune dorită sau o acțiune realizabilă dacă este indeplinită o anumită condiție.
Condiționalul-optativ prezent se formează cu verbul auxiliar a avea (aș, ai, ar, am, ați, ar) și infinitivul verbului de conjugat.
In limba romana condiționalul poate fi folosit și pentru relatarea unui fapt despre realitatea căruia nu există certitudine. Un timp verbal ce poate exprima și dorința neimplinita.
Condiționalul-optativ perfect sau Condiționalul perfect se formează din condiționalul-optativ prezent al verbului a fi și participiul verbului de conjugat (eu as fi).
Conjug a tamburina la conjunctiv prezent
Conjug a tamburina la imperfect
A tamburina conjugarea la timpul mai mult ca perfect
Verbul a tamburina conjugat la timpul conjunctiv perfect
Conjugare a tamburina la perfectul simplu
Conjugarea verbului a tamburina la perfectul compus
Conjugă a tamburina la viitor anterior
|
Definiție din
tamburină, instrument de percuție idiofon străvechi, semnalat încă din antichitate. Este figurată pe basoreliefurile din piramidele egiptene și menționată în scrierile romane, din care reiese că era folosită în dansurile fetelor. De asemenea o găsim în muzica unor popoare vechi din Orient: la chinezi (topai), la evrei (thop), la indieni (kangari), precum și în muzica fostelor seraiuri turcești. De multe secolul este instr. popular în Italia, Spania, Franța, Azerbaidjan, Georgia și nelipsită în dansurile țigănești. Deși un instr. atât de popular, t. a fost introdusă în muzica cultă abia în prima jumătate a secolul 19 (în opera Oberon de Weber). În orch. simf. se folosesc două feluri de t.: a) t. cu talgere (it.Dicționar de termeni muzicali – tamburo basco, tamburino; spaniolă pandero; limba franceza tambour de Basque; limba engleză tambourine, timbrel; germana Tamburin, Schellentrommel) și b) t. fără talgere (it. tamburello (senza sonagli); limba franceza tamburin (à main), tambour sur cadre; limba engleză hand drum; germana Handtrommel, Rahmentrommel). Instr. constă dintr-o membrană montată pe o ramă rotundă din lemn, cu sau fără talgere. Sunetul se obține în mai multe feluri: agitând instr. cu mâna, lovind membrana cu podul palmei, frecând-o cu degetul mare sau lovind-o cu baghetele (2) de tobă* mică sau cu măturele*. |