eSursa - Dictionar de sinonime



Ce înseamnă taxă1 de valoare adăugată?

Care e taxă1 de valoare adăugată?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei " taxă1 de valoare adăugată":
impozit general de consum care se percepe doar asupra valorii nou adăugate




Ce inseamna expresia      ă in literatură

"Iui
Parvu, varu-sau, care dupa ce-i castigase cu proces o curea de pamant si-i prinsese vaca pe acolo, i-o luase la obor, la primarie si el trebuise sa plateasca si taxa de obor si ispasa.
Asa ca "
Ochiul stapanului poezie de Nicolae Velea

" O opera de arta este o fiinta, careia insuflatorul de viata nu este, nu poate fi decat talentul. Fara aceasta flacara de viata, flacara mai misterioasa si mai nedefinita decat chiar razele lui Roentgen, poti capata lucruri artificiale, nu opere artistice, si nimic nu e mai altceva, fata cu artisticul, decat artificialul.
Intre artistic si artificial este aceeasi deosebire ca intre madama care percepe la intrarea unui Panopticum taxa de 50 bani si figurile de ceara dinauntru.
"
Cateva pareri poezie de Ion Luca Caragiale
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
TÁXĂ, taxe, substantiv feminin Sumă de bani care se percepe la anumite mărfuri sub formă de impozit direct sau indirect. Ajunserăm la barieră, și cînd să trecem, eu scot să dau taxa. PREDA, Î. 83. S-au găsit cu cale... a se pune o taxă pe rachiu.

I. IONESCU, despre 217.
♦ Sumă de bani care se plătește unei instituții în schimbul unor servicii prestate sau al anumitor drepturi. Dădu din cap cu dezaprobare la diferitele adaosuri pentru... încălzit, serviciu, taxă comunală. C. PETRESCU, Î. II 134. Vede că stă lume pe scaunele de pe aleea principală; dă să se puie și el, dar n-are parte: taxa de loc, de zece bani, îl face să sară ars. spaniolă POPESCU, M. G. 93.