eSursa - Dictionar de sinonime



Ce înseamnă ; a fi în vizită cu cineva?

Care e ; a fi în vizită cu cineva?


CONSULTĂ DEX SINONIME
Sensul expresiei este

Dicționarul dă următoarea explicație expresiei "; a fi în vizită cu cineva":
a-și face vizite reciproc; a avea relații particulare cu cineva




Ce inseamna expresia      ă in literatură

" Batrani venind cu duiosie la cimitir
Ca intr-o vizita protocolara
In lumea cealalta,"
In vizita poezie de Ana Blandiana

"
Spaima e ceva de-a nu-stiu-cui, De-a nu-stiu-care. Cum te-ar vizita De pe din dos, sa stii, ca esti lovit, Sa te convingi ca-ai fost un oarecare.
Spaima e ceva, ca o sa pati, C-o sa te faci de tine vinovat: Parca-ai avea ceva de achitat, Parca, nascandu-te indata o sa mori..."
Nevroza poezie de Anatol Codru
Definiție din
Dicționarul limbii romîne literare contemporane
VIZITÁ, vizitez, verb

I. tranzitiv

1. A merge la cineva acasă pentru a-l vedea; a se duce în vizită, a face cuiva vizită. M-am gîndit cu un fel de neliniște că voi fi vizitat de ai mei. CAMIL PETRESCU, U. N. 417. Cîțiva vecini veniseră să viziteze pe mama Elenei. BOLINTINEANU, O. 456.
       • (În contexte figurate) Trăiește și astăzi închis într-o casă de nebuni și-și istorisește necontenit povestea oricui vizitează trista lui singurătate. GANE, N. III 127.

2. A se duce să vadă, să cerceteze, să cunoască la fața locului (o localitate, un muzeu etc.); a parcurge examinînd, cercetînd. Muzeele le-a vizitat Zaharia Duhu singur. C. PETRESCU, A. 319. De ar fi voit cineva să viziteze Dorna, trebuia să se acațe de stînci. GANE, N. I 56. De două ori am avut imprudența să vizitez saloanele artiștilor în viață. CARAGIALE, O. III 252. Luai un fiacru și vizitai orașul. NEGRUZZI, S. I 67.
       • figurat Cîte pustiuri de groază pline, A mea durere n-a vizitat. ALEXANDRESCU, M. 63.

3. A controla, a inspecta. Încă din august el porni pe drumurile de țară, în trăsură sau căruță, cum i-a fost la îndemînă, să viziteze școalele din județul Vaslui. CĂLINESCU, E. 260.
♦ A cerceta, a examina cu atenție. Vizită mai întîi cu de-amănuntul localul, ca să vadă în ce fel și-a îndeplinit obligațiile arhitectul. CAMIL PETRESCU, O. I 193. Am lăsat [manuscrisele] făgăduindu-le de a le vizita cum voi pute deprinde a ceti scrisoarea aceea ieroglifică. NEGRUZZI, S. I

11.