eSursa - Dictionar de sinonime



Antonime singular

Care sunt antonimele pentru singular?

Vezi mai jos ale cuvântului singular”?
Antonim „a (se) singular”!
CONSULTĂ DEX SINONIME
Antonime singular
Dicționarul de antonime dă următoarele antonime ale cuvântului Singular:
plural




Sursa antonimelor: Dicționar de antonime




Definiție din
Dicționarul DEX explicativ al limbii române, ediția a II-a
SINGULÁR, -Ă, singulari, -e, adjectiv

1. (gramatică; în sintagmele) Număr singular (și substantivat, n.) = categorie gramaticală care indică un singur exemplar dintr-o categorie de ființe, de obiecte etc. Persoana întâi (sau a doua, a treia) singular = persoană gramaticală care indică numărul singular (1).

2. Care aparține sau este caracteristic unui singur sau unui anumit exemplar dintr-o categorie, care se referă la un singur sau la un anumit exemplar dintr-o categorie; individual; care se deosebește de alți indivizi, de alte fenomene etc. din aceeași categorie prin anumite trăsături distincte, individuale; care iese din comun în raport cu ceilalți indivizi, celelalte fenomene etc. din aceeași categorie; care este singur, izolat printre sau față de indivizii din aceeași categorie; care ocupă un loc aparte în cadrul aceleiași categorii; deosebit, aparte, neobișnuit; prin extensie ciudat, bizar, original.
       • (logică) Judecată singulară = judecată al cărei subiect este un nume individual.
♦ (filozofie; substantivat, n.; articulat) Categorie care reflectă un singur exemplar dintr-o clasă de lucruri, în totalitatea însușirilor lui care îl deosebesc de celelalte lucruri din acea clasă; individual.

– Din latina singularis, limba franceza singulier.